Polazak: 06:00 sati, Jelačićev trg

Predviđeno trajanje hodanja:
Jedinstvena grupa: oko 7 sati hodanja

Opis puta:
Rijeka Soča je jedna od najljepših i najčišćih rijeka u Europi, koja svojom smaragdnom bojom i bistrinom oduzima dah. Soča teče kroz Sloveniju i Italiju, gdje se ulijeva u Jadransko more. Na svom putu, Soča prolazi kroz slikovite doline, kanjone, slapove i brzace, koji privlače mnoge ljubitelje prirode i avanture.
Izvor rijeke Soče nalazi se na nadmorskoj visini od oko 990 metara u Nacionalnom parku Triglav.
Voda koja izvire iz obližnje špilje ubrzo se spušta strmim brzacima i na početku također kroz manji vodopad. Boja vode varira od zelene do plave, ovisno o dobu dana i godine.
Dolazimo do koče i do izvora Soče. Nakon razgleda izvora krečemo do Soskoj poti. Povremena zaustavljanja i razgledavanje zanimljivosti uz stazi. Dolazak do mjesta Soča.

Udio-prilog u cijeni prijevoza: 35,00 €

Prijave putem Google obrasca: https://forms.gle/Sj2MzjUD1rkXAFWS9

Informacije o izletu: 098/ 935 8152 (Anita)

Vodiči: vodiči HPD Platka

Napomena: Obavezna važeća planinarska iskaznica sa plaćenom članarinom

Otkazivanje izleta:
Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 2 dana za jednodnevne, do 5 dana za dvodnevne i do 30 dana za višednevne prije termina istog ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:
a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može sudjelovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti “povrata.“

Svaki sudionik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi, da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2024. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima ili uvjetima na terenu.

Javite nam se putem: