Polazak: 04:00 sati, Jelačićev trg

Predviđeno trajanje hodanja:
Grupa A: oko 5 sati hodanja
Grupa B: 4-5 sati hodanja

Opis puta:
Krećemo autobusom iz Rijeke u ranim jutarnjim satim. Vozimo se prko Trsta, Pordenonea i Cortine na Passo Falzarego (2109m).
Nakon pauze krećemo dalje, i to:
Grupa A: Sa parkinga na Passo Falzarego (2109 m) kreće prema ulazu u Via Ferrata Sottotenente Fusetti (2168 m) . Ferrata je srednje teška, visinske razlike 204m. Nakon izlaska sa ferrate nastavljamo do vrha Sass di Stria (2477 m). Sa vrha silazimo po Via Normale do muzeja Prvog svj. Rata -Forte Tre Sassi, te natrag do parkinga na Passo Falzarego
Grupa B: Sa parkinga na Passo Falzarego (2109 m) kreće Stazama 441 i 442 na vrh Croda Negra (2518 m) koji krasi prekrasan panoramski pogled. Od parkinga do vrha savladati ćemo 390 m visinske razlike za što će nam trebati oko 1sat i 45 min. Nakon uživanja na vrhu vraćamo se kružno natrag do parkinga na Passo Falzarego, a usput ćemo obići jedno od najljepših jezera u Dolomitima – Lago Limedes (2171 m) .

Udio-prilog u cijeni prijevoza: 48,00 €

Prijave putem Google obrasca: https://forms.gle/3GdXuPr2UoshERGPA

Informacije o izletu: 098/ 935 8152 (Anita)

Vodiči: vodiči HPD Platka

Napomena: Obavezna važeća planinarska iskaznica sa plaćenom članarinom

Otkazivanje izleta:
Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 2 dana za jednodnevne, do 5 dana za dvodnevne i do 30 dana za višednevne prije termina istog ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:
a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može sudjelovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti “povrata.“

Svaki sudionik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi, da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2024. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima ili uvjetima na terenu.

Javite nam se putem: