Počela opća planinarska škola

Službeno je započela još jedna Opća planinarska škola našega društva.
Stipe Božić, legenda hrvatskog planinarstva pozdravio je sve polaznike I zaželio im uspješno ostvarenje snova prema visinama.
Školovanje u HPS-u ima karakter internog neformalnog obrazovanja za članove planinarske udruge. Kvalifikacije stečene školovanjem u HPS-u već desetljećima se uvažavaju u brojnim situacijama i okolnostima gdje je razumljivo da su upravo znanja i vještine stečene planinarskim školovanjem najbolja osnova za sigurno i svrsishodno djelovanje u planinskom okruženju.
Sustav školovanja u HPS-u usklađen je sa standardima Međunarodne penjačke i planinarske federacije (UIAA).
Sustav školovanja u HPS-u obuhvaća i raznovrsne planinarske udžbenike i priručnike u izdanju HPS-a, kao i didaktički materijal za nastavno osoblje (metodičke priručnike i standardizirane prezentacije za predavanja).

U Hrvatskom planinarskom savezu postoji razrađen i dobro organiziran sustav planinarskog školovanja za članstvo planinarske udruge. Školovanje članstva provodi se prema najvišim standardima za planinarske djelatnosti, temeljem Pravilnika o školovanju u HPS-u i podrobno razrađenim programima školovanja za sve vrste škola i tečaja.

Cilj školovanja je prijenos znanja i vještina potrebnih za siguran boravak, odmor i rekreaciju u planinama i na drugim terenima gdje se mogu primijeniti planinarska i penjačka znanja i vještine, kao i za obavljanje drugih zadaća koje doprinose sigurnosti kretanja i boravka u planinama.

Javite nam se putem:

Leave a comment