Polazak: 07:30 sati, Jelačićev trg

Predviđeno trajanje hodanja:
Grupa A: 6 – 7 sati hoda
Grupa B: 4 – 5 sati hoda

Opis puta:
Grupa A: Od Nerezina planinarskom stazom do kapelice Sv. Mikule, najljepšeg vrha na otoku Lošinju, lagano se uspinje kroz suhozide.
Posvuda su otočke ovčice koje će nas pozdravljati dok se mi uspinjemo nekih 850 mnv.
Već na drugom dijelu uspona, hladovinu će nam raditi gusta borova šuma, a na vrhu uživati ćete u pravoj ljepoti naše kvarnerske bajke. Tek na samome vrhu dobiti ćemo pojam o 10 km, te duge krške planine , koja se proteže na sjevernom dijelu Lošinja.
Nastavljamo prema najvišem vrhu Osorčice Televrinu (588m) i planinarskom domu Sv.Gaudent (274m) . Silazak prema Osoru po “ planinarskom putu zaljubljenih”
Grupa B: Od Osora do planinarskog doma Sv. Gaudent

Udio-prilog u cijeni prijevoza: 35,00 € (bus+trajekt)

Prijave putem Google obrasca: https://forms.gle/Uy5dVfG2puoodFgRA

Informacije o izletu: 098/ 935 8152 (Anita)

Vodiči: vodiči HPD Platka

Napomena: Obavezna važeća planinarska iskaznica sa plaćenom članarinom

Otkazivanje izleta:
Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 2 dana za jednodnevne, do 5 dana za dvodnevne i do 30 dana za višednevne prije termina istog ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:
a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može sudjelovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti “povrata.“

Svaki sudionik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi, da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2024. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima ili uvjetima na terenu.

Javite nam se putem: