Polazak: 07:00 sati, Jelačićev trg

Predviđeno trajanje hodanja:
Jedinstvena grupa : oko 4 do 5 sata laganog hoda

Opis puta:
Dolina ove rijeke smjestila se podno dramatičnih vizura Kamniško – Savinjskih Alpi čiji najviši vrh Grintovec doseže visinu od čak 2.558 metara. Naša staza stvorena je za obiteljski izlet. Započeti ćemo šetnju do slapa Orglice.

  • Staza je lagana,tehnički posve nezahtjevna i prikladna za sve. Do samog cilja je potrebno oko 50 minuta hodanja u jednom smjeru. Proći ćemo nekih 230 metara nadmorske visine i 5,7 kilometara, što uključuje i posjet nekadašnjoj partizanskoj bolnici Bela. Staza prati tok Kamniške Bele, pritoka Kamniške Bistrice. Slap Orglice visok je oko 40-ak metara. Lokalci slap nazivaju i Orličje jer se u dolini Kamniške Bele gnijezde orlovi. Cijela staza oduzima dah i dramatičnim vizurama. Kako je Kamniška bela usječena među planinama, hodanje stazom je posebno iskustvo.
  • Posjetiti ćemo i i izvor rijeke Kamniške Bistrice magično, zeleno i tirkizno mjesto. Ova rijeka smatra se jednom od najčišćih u cijeloj Sloveniji.
  • Uz sami izvor, Veliki i Mali Predaselj ubrajaju se vodeću atrakciju Kamniške Bistrice. Najuži dijelovi rijeke koji tvore 100 m dugi kanjon kroz koji rijeka teče uz vertikalne stijene, zaista veličanstveno

Udio-prilog u cijeni prijevoza: 35,00 € (prijevoz)

Prijave putem Google obrasca: https://forms.gle/oMd7K1v388iQk7nA9

Informacije o izletu: 098/ 935 8152 (Anita)

Vodiči: vodiči HPD Platka

Napomena: Obavezna važeća planinarska iskaznica sa plaćenom članarinom

Otkazivanje izleta:
Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 2 dana za jednodnevne, do 5 dana za dvodnevne i do 30 dana za višednevne prije termina istog ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:
a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može sudjelovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti “povrata.“

Svaki sudionik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi, da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2024. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima ili uvjetima na terenu.

Javite nam se putem: